Filety z kurczaka w panierce
Tefal
Przepis według Tefal

Filety z kurczaka w panierce

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 240 g Bezglutenowa bułka tarta

  • 120 g Bezglutenowa bułka tarta panko

  • 2 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 2 łyżeczka Suszona pietruszka

  • 1 łyżeczka Sól

  • 4 Duże jajka

  • 900 g Paski kurczaka

  • 9 cl Oliwa z oliwek

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, czosnek w proszku, pietruszkę i sól. Do drugiej miski wlej jajka i ubij widelcem.

Etap 2 /4

Włóż standardową płytę do miski do gotowania. Umieść na płycie papier do pieczenia. Obtocz paski kurczaka w panierce – najpierw zanurz je w jajkach, a następnie w przyprawionej bułce tartej. Połóż połowę panierowanych pasków na arkuszu papieru do pieczenia.

Etap 3 /4

Ustaw tryb NUGGETSY i piecz przez 10 minut. W połowie pieczenia obróć paski kurczaka.

Etap 4 /4

Po zakończeniu weź drugą porcję pasków i powtórz kroki.