Filety z kurczaka z pieczarkami i sosem serowym
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
800 g Pieczarki
8 filet Kurczak
6 cl Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
6 gałązka Tymianek
140 g Ser pleśniowy
100 g Zakwaszona śmietana
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Opłucz pieczarki, odetnij spód trzonu i pokrój na ćwiartki. Włóż płytę grillową do urządzenia i umieść na niej filety z kurczaka oraz pieczarki. Posmaruj olejem, dopraw solą i pieprzem i posyp tymiankiem. Ustaw wskazany tryb na 15 minut.
Etap 2 /2
W międzyczasie wrzuć ser pleśniowy do rondla i roztapiaj go na wolnym ogniu przez 5 minut, aż powstanie krem. Podawaj filety z pieczarkami i sosem serowym.