Gazpacho z awokado
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g awokado
125 ml jogurt naturalny
100 ml mleko (sojowe lub krowie)
1 łyżeczka starty czosnek
50 g biała cebula
200 g ogórek
1 kostka kostka bulionu warzywnego (rozpuszczona w 10 ml gorącej wody)
1 łyżeczka ocet winny
50 g kostki lodu
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz ogórek, cebulę i awokado i wyjmij z niego pestkę.
Etap 2 /3
Włóż wszystkie składniki do blendera, ustaw wskazany program na 40 sekund, a następnie uruchom go.
Etap 3 /3
Podawaj z sosem Tabasco, kawałkami awokado i kukurydzianymi chipsami.