Gazpacho z buraków i świeżej bazylii
Tefal
Przepis według Tefal

Gazpacho z buraków i świeżej bazylii

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 700 g gotowany burak

  • 40 g listki bazylii

  • 50 ml sok z cytryny

  • 16 kostki lodu

  • 20 g woda

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Potnij buraka na 2-centymetrowe kawałki i umyj liście bazylii.

  • 700g gotowany burak
  • 40g listki bazylii

Etap 2 /4

Do blendera włóż buraka, liście bazylii, kostki lodu i wlej sok z cytryny oraz wodę.

  • 700g gotowany burak
  • 40g listki bazylii
  • 50ml sok z cytryny
  • 16 kostki lodu
  • 20g woda

Etap 3 /4

Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 2 minuty. Uruchom program.

Etap 4 /4

Podawaj od razu.