Gazpacho z krewetkami i koprem włoskim - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gazpacho z krewetkami i koprem włoskim

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Krewetki

  • 120 g Marchew

  • 1 Seler

  • 2 Pomidor

  • 160 g Koper włoski

  • 2 łyżka Keczup

  • 1 Pomarańcza

  • 1 Cytryna

  • Sól i pieprz

  • 900 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 500g Krewetki
  • 120g Marchew
  • 1 Seler
  • 2 Pomidor
  • 160g Koper włoski
  • 2łyżka Keczup
  • 1 Pomarańcza
  • 1 Cytryna
  • Sól i pieprz
  • 900ml Woda

Etap 2 /6

Obierz i pokrój marchew.

  • 120g Marchew

Etap 3 /6

Pokrój w kostkę seler.

  • 1 Seler

Etap 4 /6

Wlej do misy wodę, krewetki, pomidory, marchewkę i seler.

  • 500g Krewetki
  • 120g Marchew
  • 1 Seler
  • 2 Pomidor
  • 900ml Woda

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dokładnie zmiksuj płyn. Pozostaw do ostygnięcia. Wymieszaj z koprem i dopraw pozostałymi składnikami. Schłodź w lodówce.