Gazpacho z krewetkami i koprem włoskim
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Krewetki
120 g Marchew
1 Seler
2 Pomidor
160 g Koper włoski
2 łyżka Keczup
1 Pomarańcza
1 Cytryna
Sól i pieprz
900 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
500g Krewetki 120g Marchew 1 Seler 2 Pomidor 160g Koper włoski 2łyżka Keczup 1 Pomarańcza 1 Cytryna Sól i pieprz 900ml Woda
Etap 2 /6
Obierz i pokrój marchew.
120g Marchew
Etap 3 /6
Pokrój w kostkę seler.
1 Seler
Etap 4 /6
Wlej do misy wodę, krewetki, pomidory, marchewkę i seler.
500g Krewetki 120g Marchew 1 Seler 2 Pomidor 900ml Woda
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Dokładnie zmiksuj płyn. Pozostaw do ostygnięcia. Wymieszaj z koprem i dopraw pozostałymi składnikami. Schłodź w lodówce.