Gazpacho z pomidorów i wiśni
Tefal
Przepis według Tefal

Gazpacho z pomidorów i wiśni

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

2 osób

  • 500 g pomidory

  • 100 g wiśnie

  • 30 g chleb

  • 0.5 łyżka brązowy cukier

  • 1 szczypta Papryka z Espelette

  • listki bazylii

  • 10 ml oliwa z oliwek

  • 2 łyżka ocet sherry

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Potnij pomidory na kawałki i wydryluj wiśnie.

  • 500g pomidory
  • 100g wiśnie

Etap 2 /5

Włóż do miski kawałki pomidorów, wydrylowane wiśnie, posiekany chleb i brązowy cukier. Przypraw solą, pieprzem i szczyptą papryki z Espelette, a następnie wlej oliwę z oliwek oraz ocet winny sherry.

  • 30g chleb
  • 0.5łyżka brązowy cukier
  • 1szczypta Papryka z Espelette
  • 10ml oliwa z oliwek
  • 2łyżka ocet sherry
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Pozostaw w chłodnym miejscu na co najmniej dwie godziny, aż aromaty się wymieszają.

Etap 4 /5

Umieść wszystko w misce blendera, zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na jedną minutę.

Etap 5 /5

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i podawaj schłodzone gazpacho z kawałkami wiśni i świeżą bazylią.

  • unit listki bazylii