Gnocchi carbonara ze śmietaną
- Całkowity czas 8 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Gnocchi
15 szt. Plastry pancetty
3 łyżka Oliwa z oliwek
6 szt. Żółtka jajka
90 g Tarty parmezan
450 ml Bulion warzywny
150 g Śmietana
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Odłóż jedną trzecią sera. W misce połącz żółtka, pozostały ser i 1/5 bulionu. Wlej olej do Cook4Me.
Etap 3 /6
Podsmaż pancette.
Etap 4 /6
Dodaj śmietanę, bulion i gnocchi. Przypraw pieprzem i zamieszaj.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Dodaj masę z żółtek i sera. Wymieszaj, aż zgęstnieje i podawaj posypane pozostałym serem.