Gnocchi z pieczarkami w sosie śmietanowym
Przepis według Iwona

Gnocchi z pieczarkami w sosie śmietanowym

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 800 g świeżych gnocchi

  • 500 g pieczarek

  • 1 czerwona cebula

  • 1 papryka czerwona

  • 250 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)

  • 2 łyżka oleju

  • 6 plastrów wędliny

  • 360 g śmietany do zup

  • 250 ml wody

  • sól i pieprz

  • natka pietruszki

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 800g świeżych gnocchi
  • 500g pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 250g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 2łyżka oleju
  • 6 plastrów wędliny
  • 360g śmietany do zup
  • 250ml wody
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Etap 2 /9

Pokrój cebulę i pieczarki w plasterki, paprykę i plastry wędliny w kawałki, posiekaj natkę pietruszki.

  • 1 czerwona cebula

Etap 3 /9

Wlej do misy oliwę.

Etap 4 /9

Podsmaż cebulę, dodaj pieczarki, paprykę i fasolkę. Podgrzewaj przez 3 minuty.

Etap 5 /9

Dodaj gnocchi, wodę, sól i pieprz. Wymieszaj.

Etap 6 /9

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /9

Dodaj śmietanę i wędlinę.

Etap 8 /9

Gotuj w Cook4me, delikatnie mieszając.

Etap 9 /9

Posyp natką pietruszki.