Gołąbki z łososiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Gołąbki z łososiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Łososia

  • 1 Młoda kapusta stożkowa

  • 2 Jajka

  • 0.5 Pęczka kolendry

  • 400 ml Wody

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 1 Cebula czerwona

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Obieramy kapustę z liści (6-7 szt). Liście delikatnie nagniatamy. Łososia zdejmujemy ze skóry i kroimy w cienkie plastry. Dodajemy posiekaną kolendrę, cebulę, dwa żółtka, świeżo mieloną sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzielimy łososia na ilość liści kapusty, nakładamy i zawijamy jak klasyczne gołąbki.

  • 1kg Łososia
  • 1 Młoda kapusta stożkowa
  • 2 Jajka
  • 0.5 Pęczka kolendry
  • 1 Cebula czerwona
  • Sól

Etap 2 /3

Wkładamy do misy Cook4Me, zalewamy wodą i sosem sojowym. Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 20 minut.

  • 400ml Wody
  • 50ml Sosu sojowego

Etap 3 /3

Gotowe gołąbki wykładamy na talerz, polewamy sosem własnym, ozdabiamy koperkiem i cytryną, serwujemy ze świeżą bułeczką.