Grillowana dorada w ziołach
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowana dorada w ziołach

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

2 osób

  • 1 szt. dorada

  • 2 goździk ząbki czosnku

  • sól

  • pieprz

  • oliwa z oliwek

  • świeży tymianek

  • 1 szt. cytryna

  • grubo posiekana pietruszka

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umyj doradę i wysusz, poklepując papierowym ręcznikiem.

  • 1szt. dorada

Etap 2 /5

Posiekaj czosnek, zerwij liście tymianku i wymieszaj w misce z oliwą z oliwek, solą i pieprzem, kilkoma strumieniami soku z cytryny i niewielką ilością skórki z cytryny.

  • 2goździk ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • świeży tymianek
  • 1szt. cytryna

Etap 3 /5

Posmaruj doradę marynatą, przede wszystkim wewnętrzną część.

  • 1szt. dorada

Etap 4 /5

Wyłóż wewnętrzną część dorady grubo posiekaną pietruszką i kilkoma plasterkami cytryny i pozostaw do marynowania na 15 minut.

Etap 5 /5

Ustaw program Ryby i grilluj doradę.