Grillowana dorada w ziołach
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 szt. dorada
2 goździk ząbki czosnku
sól
pieprz
oliwa z oliwek
świeży tymianek
1 szt. cytryna
grubo posiekana pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj doradę i wysusz, poklepując papierowym ręcznikiem.
Etap 2 /5
Posiekaj czosnek, zerwij liście tymianku i wymieszaj w misce z oliwą z oliwek, solą i pieprzem, kilkoma strumieniami soku z cytryny i niewielką ilością skórki z cytryny.
Etap 3 /5
Posmaruj doradę marynatą, przede wszystkim wewnętrzną część.
Etap 4 /5
Wyłóż wewnętrzną część dorady grubo posiekaną pietruszką i kilkoma plasterkami cytryny i pozostaw do marynowania na 15 minut.
Etap 5 /5
Ustaw program Ryby i grilluj doradę.