Grillowane bakłażany z pesto
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowane bakłażany z pesto

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    27 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 4 Bakłażany

  • 15 cl Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 200 g Pesto

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Opłucz bakłażany i pokrój na plasterki o grubości ok. 5 mm.

  • 4 Bakłażany

Etap 2 /4

Posmaruj olejem, a następnie dopraw solą i pieprzem.

  • 15cl Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Włóż tacę grillową do miski, a pojedynczą warstwę bakłażanów do miski urządzenia. Wersja cyfrowa: Wybierz tryb PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 20 minut w temperaturze 170°C. Obróć w połowie pieczenia. Posmaruj bakłażany pesto, wznów program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz jeszcze przez 2 minuty. Wersja mechaniczna 2 w 1: Piecz przez 20 minut w temperaturze 170°C, obracając w połowie pieczenia, a następnie posmaruj bakłażany pesto i piecz jeszcze przez 2 minuty.

  • 200g Pesto

Etap 4 /4

Posmaruj bakłażany pesto, wybierz program GRILL i piecz przez 5 minut (wersja cyfrowa) lub przez 5 minut (wersja mechaniczna 2 w 1) w temperaturze 200°C.

  • 200g Pesto