Grillowane papryki po włosku
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. czerwona papryka
4 łyżka oliwa z oliwek
2 goździk ząbek czosnku
2 łyżka bazylia
2 szt. filety anchois
1 łyżka ocet balsamiczny
sól
pieprz
20 g orzeszki piniowe
40 g Parmezan
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włącz grill. Wybierz program Papryka i naciśnij OK.
Etap 2 /4
Przetnij papryki na pół, wyjmij nasiona, a następnie przetnij każdą połówkę wzdłuż na trzy części. Wymieszaj połowę oliwy z oliwek, czosnek, bazylię, anchois i ocet balsamiczny. Dopraw solą i pieprzem.
4szt. czerwona papryka 4łyżka oliwa z oliwek 2goździk ząbek czosnku 2łyżka bazylia 2szt. filety anchois 1łyżka ocet balsamiczny sól pieprz
Etap 3 /4
Po rozgrzaniu urządzenia połóż na grillu plasterki papryki (konieczne może być upieczenie dwóch porcji) i zamknij grill. Postępuj zgodnie z instrukcjami na wyświetlaczu, aż pojawi się komunikat „Lekko grillowane”.
Etap 4 /4
Połóż papryki na talerzu, spryskaj resztą oleju i pozostaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp papryki orzeszkami piniowymi i tartym parmezanem.
20g orzeszki piniowe 40g Parmezan