Grillowane papryki po włosku - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowane papryki po włosku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 Czerwone papryki

  • 9 cl Oliwa z oliwek

  • 3 goździk Posiekany czosnek

  • 3 g Posiekana świeża bazylia

  • 3 filet Filety anchois

  • 1.5 łyżka Ocet balsamiczny

  • Sól, pieprz

  • 30 g Orzeszki piniowe

  • 60 g Wiórki parmezanu

Akcesoria

  • Grill
    Grill
  • Taca ociekowa
    Taca ociekowa

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przepołów papryki, usuń nasiona, a następnie przekrój każdą połówkę wzdłuż na trzy części. Wymieszaj połowę oliwy z oliwek, czosnek, bazylię, anchois i ocet balsamiczny. Dopraw solą i pieprzem.

Etap 2 /3

Włóż tacę grillową do urządzenia i umieść na niej papryki. Ustaw tryb GRILL i nagrzewaj przez 15 minut w temperaturze 200°C. Następnie gotuj przez 15 minut. W połowie gotowania wymieszaj warzywa. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść tacę grillową na górnej półce, a pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Włóż papryki do urządzenia. Włącz program GRILL i piecz przez 15 minut w temperaturze 200°C.

Etap 3 /3

Po zakończeniu gotowania upewnij się, że papryki są miękkie, przełóż je do naczynia, spryskaj pozostałą oliwą i pozostaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp papryki orzeszkami piniowymi i wiórkami parmezanu.