Grillowane skrzydełka z kurczaka w sosie buffalo
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g skrzydełka z kurczaka
100 g zwykła mąka
1 łyżka biały ocet winny
sól
1 łyżka olej roślinny
2 łyżka roztopione masło
2 łyżka sos pomidorowy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W dużym worku do zamrażania wymieszaj mąkę, paprykę, sól i pieprz. Włóż skrzydełka z kurczaka i mieszaj, aż całkowicie pokryją się mąką i papryką.
Etap 2 /4
Włóż skrzydełka do dużej miski i polej olejem. Mieszaj, aż skrzydełka równo pokryją się olejem.
Etap 3 /4
Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia połóż skrzydełka na grillu i dobrze dociśnij pokrywkę, aby mięso stykało się z tacami grillowymi. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Dobrze upieczone”; obracaj skrzydełka od czasu do czasu.
Etap 4 /4
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj roztopione masło, sos pomidorowy i tabasco. Włóż ciepłe skrzydełka i mieszaj, aż całkowicie pokryją się sosem.