Grillowane papryki marynowane po grecku - przepisy OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowane papryki marynowane po grecku

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

4 osób

  • 6 Papryka

  • 2 Czosnek

  • 5 łyżka Ocet winny z czerwonego wina

  • 1 łyżka Cukier

  • 8 łyżka Oliwa z oliwek

  • 4 łyżka Pietruszka

  • 2 łyżka Kapar

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Zacznij od umycia i wysuszenia papryk.

  • 6 Papryka

Etap 2 /5

Włącz OptiGrill. Otwórz OptiGrill w pozycji Grill. Ustaw boczny termostat na pozycję 4. Grilluj papryki przez 15 do 20 minut, w zależności od ich wielkości. Powinny być upieczone i miękkie.

Etap 3 /5

Odłóż paprykę do ostudzenia, w tym czasie przygotuj marynatę. W naczyniu wymieszaj ocet winny, oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki.

  • 2 Czosnek
  • 5łyżka Ocet winny z czerwonego wina
  • 1łyżka Cukier
  • 8łyżka Oliwa z oliwek
  • 4łyżka Pietruszka
  • Sól

Etap 4 /5

Przed podaniem paprykę odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby smaki dobrze się przegryzły.

Etap 5 /5

Podawaj marynowaną paprykę jako przystawkę lub dodatek do dania głównego. Podczas serwowania połóż na papryce marynowane kapary.

  • 2łyżka Kapar