Gruszka z czekoladą pod kruszonką
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
70 g Cukier
60 g Migdały mielone
130 g Masło
250 g Mąka pszenna
4 gałąź Tymianek
800 g Gruszka
40 g Cukier brązowy
100 g Groszki czekoladowe
Akcesoria
Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj kruszonkę:
Etap 2 /6
Gruszki obierz i wydrąż gniazda nasienne, a następnie pokrój w 1 cm kostkę. W misce wymieszaj kostki gruszek i cukier. Dodaj groszki czekoladowe i delikatnie wymieszaj. Umieść wszystko w blasze do pieczenia OptiGrill.
Etap 3 /6
Opuszkami palców delikatnie rozdrobnij mieszaninę tak, aby pokryć całą powierzchnię.
Etap 4 /6
Umieść blachę w OptiGrill.
Etap 5 /6
Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru pomarańczowego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu piecz przez 25 minut.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło lub na zimno.