Gruszka z czekoladą pod kruszonką
Tefal
Przepis według Tefal

Gruszka z czekoladą pod kruszonką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 70 g Cukier

  • 60 g Migdały mielone

  • 130 g Masło

  • 250 g Mąka pszenna

  • 4 gałąź Tymianek

  • 800 g Gruszka

  • 40 g Cukier brązowy

  • 100 g Groszki czekoladowe

Akcesoria

  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj kruszonkę:

  • 70g Cukier
  • 60g Migdały mielone
  • 130g Masło
  • 250g Mąka pszenna
  • 4gałąź Tymianek

Etap 2 /6

Gruszki obierz i wydrąż gniazda nasienne, a następnie pokrój w 1 cm kostkę. W misce wymieszaj kostki gruszek i cukier. Dodaj groszki czekoladowe i delikatnie wymieszaj. Umieść wszystko w blasze do pieczenia OptiGrill.

  • 800g Gruszka
  • 40g Cukier brązowy
  • 100g Groszki czekoladowe
  • Blacha do pieczenia

Etap 3 /6

Opuszkami palców delikatnie rozdrobnij mieszaninę tak, aby pokryć całą powierzchnię.

Etap 4 /6

Umieść blachę w OptiGrill.

  • Blacha do pieczenia

Etap 5 /6

Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru pomarańczowego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu piecz przez 25 minut.

Etap 6 /6

Podawaj na ciepło lub na zimno.