Gulasz węgierski z indykiem
Przepis według Kate

Gulasz węgierski z indykiem

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 150 g Pierś z indyka

  • 0.25 Papryka

  • 0.25 Cebula

  • 0.5 Czosnek

  • 0.25 łyżka Mąka

  • 1 łyżka Przecier pomidorowy

  • 60 ml Woda/bulion

  • 0.5 łyżka Oliwa

  • 0.5 Liść laurowy

  • 0.25 łyżeczka Majeranek

  • 0.5 łyżeczka Papryka słodka

  • 1 szczypta Sól

  • 1 szczypta Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Pokrój cebulę, czosnek oraz mięso w kostkę.

  • 150g Pierś z indyka
  • 0.25 Cebula
  • 0.5 Czosnek

Etap 2 /6

Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie.

  • 0.25 Cebula
  • 0.5 Czosnek
  • 0.5łyżka Oliwa

Etap 3 /6

Obtocz mięso w mące

  • 150g Pierś z indyka
  • 0.25łyżka Mąka

Etap 4 /6

Dodaj mięso, podsmaż z cebula i czosnkiem.

  • 150g Pierś z indyka

Etap 5 /6

Pokrój paprykę i dodaj do garnka.

  • 0.25 Papryka

Etap 6 /6

Wlej wodę albo bulion. Dodaj przyprawy oraz przecier.

  • 1łyżka Przecier pomidorowy
  • 60ml Woda/bulion
  • 0.5 Liść laurowy
  • 0.25łyżeczka Majeranek
  • 0.5łyżeczka Papryka słodka
  • 1szczypta Sól
  • 1szczypta Pieprz