Jesienny gulasz z indyka i dyni
- Całkowity czas 9 min.
- 9 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
900 g Fileta z indyka, pokrojonego w dużą kostkę
400 g Dyni
150 g Cebuli
300 g Mini pieczarek
Oliwa
Mąka pszenna
700 ml Wody
2 łyżeczka Sosu sojowego
Sól i pieprz
1 łyżka Przyprawy do drobiu
3 łyżeczka Curry
4 łyżeczka Czosnku granulowanego
Kilka liści laurowych
Kilka ziaren ziela angielskiego
50 g Masła
1 łyżeczka Łagodnej musztardy
1 Marchewka
Czas przygotowania
Etap 1 /12
Do osobnej miski wsyp 2 łyżki mąki, sól, pieprz oraz 1 łyżkę przyprawy do drobiu. Wymieszaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Dokładnie obtocz każdy kawałek w mieszance.
Etap 2 /12
W misie Cook4me rozgrzej 3 łyżki oliwy i dodaj mięso. Smaż w trybie średnie smażenie, często mieszając, przez ok. 8 minut.
Etap 3 /12
Dodaj 150 g cebuli pokrojonej w piórka i smaż dalej w tym samym trybie przez 2 minuty.
Etap 4 /12
Przełóż zawartość misy na głęboki talerz.
Etap 5 /12
Do urządzenia włóż 50 g masła oraz pieczarki. Smaż w trybie średnie smażenie, często mieszając, przez 4 minuty.
Etap 6 /12
Marchewkę pokrój w talarki, a dynię w kostkę.
Etap 7 /12
Do misy wlej 3 łyżki oliwy, dopraw solą, pieprzem, 1 łyżeczką curry i 2 łyżeczkami czosnku granulowanego.
Etap 8 /12
Dodaj marchewkę i dynię, smaż w trybie średnie smażenie przez 5 minut, często mieszając.
Etap 9 /12
Wlej 700 ml wody, dodaj kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Dopraw solą, pieprzem, 2 łyżeczkami curry, 2 łyżeczkami czosnku granulowanego, łyżeczką łagodnej musztardy oraz 2 łyżeczkami sosu sojowego.
Etap 10 /12
Gotuj w trybie gotowanie pod ciśnieniem w trybie express przez 12 minut.
Etap 11 /12
Po ugotowaniu odlej chochelkę samego płynu do miseczki, połącz z mąką, dokładnie wymieszaj i wlej z powrotem do potrawy, by ją zagęścić. W razie potrzeby powtórz ten krok, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Etap 12 /12
Podawaj z makaronem lub kaszą.
