Jesienny gulasz z indyka i dyni - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Jesienny gulasz z indyka i dyni

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 9 min.
  • Czas przygotowania
    9 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 900 g Fileta z indyka, pokrojonego w dużą kostkę

  • 400 g Dyni

  • 150 g Cebuli

  • 300 g Mini pieczarek

  • Oliwa

  • Mąka pszenna

  • 700 ml Wody

  • 2 łyżeczka Sosu sojowego

  • Sól i pieprz

  • 1 łyżka Przyprawy do drobiu

  • 3 łyżeczka Curry

  • 4 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • Kilka liści laurowych

  • Kilka ziaren ziela angielskiego

  • 50 g Masła

  • 1 łyżeczka Łagodnej musztardy

  • 1 Marchewka

Czas przygotowania

Etap 1 /12

Do osobnej miski wsyp 2 łyżki mąki, sól, pieprz oraz 1 łyżkę przyprawy do drobiu. Wymieszaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Dokładnie obtocz każdy kawałek w mieszance.

  • 900g Fileta z indyka, pokrojonego w dużą kostkę
  • Mąka pszenna
  • Sól i pieprz
  • 1łyżka Przyprawy do drobiu

Etap 2 /12

W misie Cook4me rozgrzej 3 łyżki oliwy i dodaj mięso. Smaż w trybie średnie smażenie, często mieszając, przez ok. 8 minut.

  • 900g Fileta z indyka, pokrojonego w dużą kostkę
  • Oliwa

Etap 3 /12

Dodaj 150 g cebuli pokrojonej w piórka i smaż dalej w tym samym trybie przez 2 minuty.

  • 150g Cebuli

Etap 4 /12

Przełóż zawartość misy na głęboki talerz.

Etap 5 /12

Do urządzenia włóż 50 g masła oraz pieczarki. Smaż w trybie średnie smażenie, często mieszając, przez 4 minuty.

  • 300g Mini pieczarek
  • 50g Masła

Etap 6 /12

Marchewkę pokrój w talarki, a dynię w kostkę.

  • 400g Dyni
  • 1 Marchewka

Etap 7 /12

Do misy wlej 3 łyżki oliwy, dopraw solą, pieprzem, 1 łyżeczką curry i 2 łyżeczkami czosnku granulowanego.

Etap 8 /12

Dodaj marchewkę i dynię, smaż w trybie średnie smażenie przez 5 minut, często mieszając.

Etap 9 /12

Wlej 700 ml wody, dodaj kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Dopraw solą, pieprzem, 2 łyżeczkami curry, 2 łyżeczkami czosnku granulowanego, łyżeczką łagodnej musztardy oraz 2 łyżeczkami sosu sojowego.

Etap 10 /12

Gotuj w trybie gotowanie pod ciśnieniem w trybie express przez 12 minut.

Etap 11 /12

Po ugotowaniu odlej chochelkę samego płynu do miseczki, połącz z mąką, dokładnie wymieszaj i wlej z powrotem do potrawy, by ją zagęścić. W razie potrzeby powtórz ten krok, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.

  • Mąka pszenna

Etap 12 /12

Podawaj z makaronem lub kaszą.