Jesienny wrap z pieczonym indykiem i warzywami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Tortilla pełnoziarnista (60 g)
80 g Filetu z indyka
4 Liści sałaty (20 g)
0.25 Papryki (60 g)
0.5 Ogórka (60 g)
2 łyżka Jogurtu naturalnego (40 g)
0.5 łyżeczka Musztardy (5 g)
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki mielonej (2 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)
1 łyżka Parmezanu (10 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Indyka dopraw. Upiecz w air fryerze w 190°C przez 15 minut.
Etap 2 /5
Pokrój indyka w paski.
Etap 3 /5
Wymieszaj jogurt z musztardą (sos).
Etap 4 /5
Na tortilli ułóż sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Polej sosem i posyp parmezanem. Zwiń w rulon.
Etap 5 /5
Lekko podgrzej w air fryerze w 180°C przez 3 minuty.
