Jesienny wrap z pieczonym indykiem i warzywami - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jesienny wrap z pieczonym indykiem i warzywami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 1 Tortilla pełnoziarnista (60 g)

  • 80 g Filetu z indyka

  • 4 Liści sałaty (20 g)

  • 0.25 Papryki (60 g)

  • 0.5 Ogórka (60 g)

  • 2 łyżka Jogurtu naturalnego (40 g)

  • 0.5 łyżeczka Musztardy (5 g)

  • 0.5 łyżeczka Słodkiej papryki mielonej (2 g)

  • 1 szczypta Soli (1 g)

  • 1 szczypta Pieprzu (1 g)

  • 0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)

  • 1 łyżka Parmezanu (10 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Indyka dopraw. Upiecz w air fryerze w 190°C przez 15 minut.

  • 80g Filetu z indyka
  • 0.5łyżeczka Słodkiej papryki mielonej (2 g)
  • 1szczypta Soli (1 g)
  • 1szczypta Pieprzu (1 g)
  • 0.5łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)

Etap 2 /5

Pokrój indyka w paski.

Etap 3 /5

Wymieszaj jogurt z musztardą (sos).

  • 2łyżka Jogurtu naturalnego (40 g)
  • 0.5łyżeczka Musztardy (5 g)

Etap 4 /5

Na tortilli ułóż sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Polej sosem i posyp parmezanem. Zwiń w rulon.

  • 1 Tortilla pełnoziarnista (60 g)
  • 4 Liści sałaty (20 g)
  • 0.25 Papryki (60 g)
  • 0.5 Ogórka (60 g)
  • 1łyżka Parmezanu (10 g)

Etap 5 /5

Lekko podgrzej w air fryerze w 180°C przez 3 minuty.