Tortilla z indykiem i warzywami - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tortilla z indykiem i warzywami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 0.75 szt. Indyka mielonego (150 g)

  • 1 sztuka Tortilli pełnoziarnistej (60 g)

  • 5 Łyżek sera tartego (50 g)

  • 0.33 szt. Papryki (100 g)

  • 0.33 Cebuli (30 g)

  • 1 łyżka Oliwy (10 g)

  • 1 szczypta Soli (1 g)

  • 1 szczypta Pieprzu (1 g)

  • 1 szczypta Słodkiej papryki mielonej (1 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Upiecz mięso z przyprawami w air fryerze w temperaturze 180-190 stopni przez 8-10 min (użyj tacki).

  • 0.75szt. Indyka mielonego (150 g)
  • 1szczypta Soli (1 g)
  • 1szczypta Pieprzu (1 g)
  • 1szczypta Słodkiej papryki mielonej (1 g)

Etap 2 /5

Dodaj pokrojone warzywa i wymieszaj.

  • 0.33szt. Papryki (100 g)
  • 0.33 Cebuli (30 g)

Etap 3 /5

Zawiń farsz w tortillę.

  • 1 Tortilli pełnoziarnistej (60 g)

Etap 4 /5

Posyp serem.

  • 5 Łyżek sera tartego (50 g)

Etap 5 /5

Podpiecz w air fryerze 4–5 min w 190°C.