Tortilla z indykiem i warzywami
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
0.75 szt. Indyka mielonego (150 g)
1 sztuka Tortilli pełnoziarnistej (60 g)
5 Łyżek sera tartego (50 g)
0.33 szt. Papryki (100 g)
0.33 Cebuli (30 g)
1 łyżka Oliwy (10 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
1 szczypta Słodkiej papryki mielonej (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Upiecz mięso z przyprawami w air fryerze w temperaturze 180-190 stopni przez 8-10 min (użyj tacki).
Etap 2 /5
Dodaj pokrojone warzywa i wymieszaj.
Etap 3 /5
Zawiń farsz w tortillę.
Etap 4 /5
Posyp serem.
Etap 5 /5
Podpiecz w air fryerze 4–5 min w 190°C.
