Gulasz wieprzowy z pieczarkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 600 g Wieprzowiny

  • 150 g Cebuli białej i czerwonej

  • 250 g Pieczarek

  • 50 g Grzybów suszonych

  • 100 ml Bulionu

  • 3 Ząbki czosnku

  • 25 g Masła klarowanego

  • 3 Liście laurowe

  • 5 szt. Ziela angielskiego

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • 1 łyżeczka Rozmarynu

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki. Mięso dokładnie umyj i pokrój w grubszą kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki.

Etap 2 /7

Cebulę obierz i pokrój w drobna kostkę. Czosnek obierz. Do Cook4Me dodaj masło klarowane i podsmaż cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  • 150g Cebuli białej i czerwonej
  • 3 Ząbki czosnku
  • 25g Masła klarowanego

Etap 3 /7

Dodaj mięso do cebuli i czosnku i przysmaż.

  • 600g Wieprzowiny

Etap 4 /7

Dodaj pieczarki do mięsa i odparuj w trybie podsmażania. Dodaj wszystkie przyprawy.

  • 250g Pieczarek
  • 50g Grzybów suszonych
  • 3 Liście laurowe
  • 5szt. Ziela angielskiego
  • 1łyżeczka Majeranku
  • 1łyżeczka Rozmarynu
  • 1łyżeczka Słodkiej papryki
  • Sól, pieprz

Etap 5 /7

Zalej całość bulionem i gotuj pod ciśnieniem.

  • 100ml Bulionu

Etap 6 /7

Po otwarciu pokrywy duś jeszcze mięso do odparowania wody i powstania gęstej konsystencji.

Etap 7 /7

Gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. W wersji keto połączenie gulaszu z ogórkiem kiszonym będzie idealne.