Gulasz wołowy z czerwonym winem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według maddob75

Gulasz wołowy z czerwonym winem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 37 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 1.2 kg wołowiny

  • 2 Cebule

  • 400 g Pieczarek

  • 4 Liście laurowe

  • 1 łyżeczka sól

  • 2 łyżka Papryka czerwona wędzona

  • 4 Ziarna owoców jałowca

  • 10 Ziaren pieprzu

  • 1 kostka bulionu woliwego

  • 150 ml Czerwonego wytrawnego wina

  • 150 ml Wody

  • 2 łyżka Oliwy

  • 2 łyżka Masła

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, wołowinę kroimy na kawałki ok. 3,5 x 3,5 cm, suche przyprawy możemy wsypać do jednej miseczki, kostkę bulionową rozpuszczamy w 150 ml wody.

  • 1.2kg wołowiny
  • 2 Cebule
  • 400g Pieczarek

Etap 2 /7

Na dno garnka wlewamy łyżkę oliwy, przesmażamy na niej przez około 5 minut cebulę.

  • 2 Cebule
  • 400g Pieczarek
  • 2łyżka Oliwy
  • 2łyżka Masła

Etap 3 /7

Do garnka z cebulą wrzucamy pokrojone pieczarki i smażymy przez około 10 - 12 minut.

  • 400g Pieczarek

Etap 4 /7

Wyciągamy z garnka podsmażoną cebulę i pieczarki.

  • 2 Cebule
  • 400g Pieczarek

Etap 5 /7

Na dno garnka wlewamy oliwę i wrzucamy łyżkę masła. Na gorący tluszcz wrzucamy wołowinę. Dobrze jest ją podsmażać w 3 częściach po 400 g.

  • 1.2kg wołowiny

Etap 6 /7

Po zakończonym smażeniu mięsa, wrzucamy do garnka podsmażoną cebulę z pieczarkami. Dolewamy bulion, wlewamy wino oraz dosypujemy przyprawy. Całość gotujemy pod ciśnieniem.

  • 1.2kg wołowiny
  • 2 Cebule
  • 400g Pieczarek
  • 4 Liście laurowe
  • 1łyżeczka sól
  • 2łyżka Papryka czerwona wędzona
  • 4 Ziarna owoców jałowca
  • 10 Ziaren pieprzu
  • 1 kostka bulionu woliwego
  • 150ml Czerwonego wytrawnego wina
  • 150ml Wody
  • 2łyżka Oliwy

Etap 7 /7

Dusimy całość przez kolejne 10 minut.

  • 1.2kg wołowiny
  • 2 Cebule
  • 400g Pieczarek
  • 4 Liście laurowe
  • 1łyżeczka sól
  • 2łyżka Papryka czerwona wędzona
  • 4 Ziarna owoców jałowca
  • 10 Ziaren pieprzu
  • 1 kostka bulionu woliwego
  • 150ml Czerwonego wytrawnego wina
  • 150ml Wody
  • 2łyżka Oliwy

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
45 min.

Gulasz wołowy z rabarbarem

Review 4 stars (average)

1 Recenzje

Gulasz wołowy z czerwonym winem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Gulasz wołowy z rabarbarem
Tefal
Tefal
1 godz. 15 min.

Gulasz wołowy z miso

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Gulasz wołowy z czerwonym winem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Gulasz wołowy z miso
Tefal
Tefal
15 min.

Gulasz wołowy z makaronem konjac

ratings.NaN

Gulasz wołowy z czerwonym winem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Gulasz wołowy z makaronem konjac
Tefal
Tefal
45 min.

Gulasz wołowy z zielem angielskim

ratings.4.6

5 Recenzje

Gulasz wołowy z czerwonym winem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Gulasz wołowy z zielem angielskim
szkopi
49 min.

Gulasz wołowy z boczniakami po lubelsku

Review 5 stars (average)

4 Recenzje

Gulasz wołowy z czerwonym winem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Gulasz wołowy z boczniakami po lubelsku