Hummus z marchewką
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g ciecierzyca
180 g marchewki
50 ml sok z cytryny
2 goździk czosnek
60 ml pasta sezamowa
60 ml woda
1 szczypta sól
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Opłucz i osusz ciecierzycę. Umyj marchewki i pokrój na kawałki. Gotuj marchewki na parze przez 10 minut.
Etap 2 /4
Włóż ciecierzycę i marchewki do blendera i wlej sok z cytryny. Dodaj czosnek, pastę sezamową, wodę i sól.
Etap 3 /4
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 4 /4
Podawaj z chlebem pita i surowymi warzywami.