Dorsz z marchewką i puree z groszku
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
150 g Dorsza
1 Marchew (110 g)
1 łyżka Oliwy z oliwek (10 ml)
0.5 c Groszku mrożonego (100 g)
1 łyżeczka Masła (5 g)
0.5 łyżeczka Soli (2 g)
0.5 łyżeczka Pieprzu (2 g)
1 szczypta Gałki muszkatołowej (1 g)
2 łyżka Mleka (20 ml)
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Dorsza i marchew pokrój. Wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem.
Etap 2 /3
Piecz w air fryerze w 180°C przez 12–15 minut.
Etap 3 /3
Groszek ugotuj. Zblenduj z masłem i odrobiną mleka na puree. Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Podawaj razem.
