Dorsz z marchewką i puree z groszku - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dorsz z marchewką i puree z groszku

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 150 g Dorsza

  • 1 Marchew (110 g)

  • 1 łyżka Oliwy z oliwek (10 ml)

  • 0.5 c Groszku mrożonego (100 g)

  • 1 łyżeczka Masła (5 g)

  • 0.5 łyżeczka Soli (2 g)

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu (2 g)

  • 1 szczypta Gałki muszkatołowej (1 g)

  • 2 łyżka Mleka (20 ml)

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Dorsza i marchew pokrój. Wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem.

  • 150g Dorsza
  • 1 Marchew (110 g)
  • 1łyżka Oliwy z oliwek (10 ml)
  • 0.5łyżeczka Soli (2 g)
  • 0.5łyżeczka Pieprzu (2 g)

Etap 2 /3

Piecz w air fryerze w 180°C przez 12–15 minut.

Etap 3 /3

Groszek ugotuj. Zblenduj z masłem i odrobiną mleka na puree. Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Podawaj razem.

  • 0.5c Groszku mrożonego (100 g)
  • 1łyżeczka Masła (5 g)
  • 0.5łyżeczka Soli (2 g)
  • 0.5łyżeczka Pieprzu (2 g)
  • 1szczypta Gałki muszkatołowej (1 g)
  • 2łyżka Mleka (20 ml)