Kremowy indyk z groszkiem i marchewką - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Kremowy indyk z groszkiem i marchewką

ratings.4.8

4.8 /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Piersi z indyka

  • 300 ml Śmietanki 30%

  • 2 Gotowane marchewki

  • 1 Czerwona cebula

  • 150 g Zielonego groszku

  • 2 Woreczki ryżu

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżeczka Czerwonej papryki

  • 1 łyżeczka Curry

  • 1 łyżka Masła

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Filet z indyka oczyść i pokrój w mniejsze kawałki. Marchew ugotuj i pokrój w kostkę, a następnie połącz z groszkiem. Groszek może być z puszki bądź mrożony.

  • 300g Piersi z indyka
  • 300ml Śmietanki 30%
  • 2 Gotowane marchewki
  • 1 Czerwona cebula
  • 150g Zielonego groszku
  • 2 Woreczki ryżu
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 1łyżeczka Czerwonej papryki
  • 1łyżeczka Curry
  • 1łyżka Masła

Etap 2 /4

W misie Cook4me rozpuść łyżkę masła. Dodaj cebulę oraz indyka. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj śmietankę. Smaż do połączenia składników i zgęstnienia sosu. W międzyczasie ugotuj ryż.

  • 300g Piersi z indyka
  • 300ml Śmietanki 30%
  • 1 Czerwona cebula
  • 2 Woreczki ryżu
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 1łyżka Masła

Etap 3 /4

Dodaj marchew z groszkiem oraz pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze przez 5 minut do połączenia składników.

  • 2 Gotowane marchewki
  • 150g Zielonego groszku
  • 1łyżeczka Czerwonej papryki
  • 1łyżeczka Curry

Etap 4 /4

Danie podaj z ugotowanym ryżem.