Schabowy w panko z puree i marchewką
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 Kawałków schabu
1 łyżeczka Przyprawy do mięsa
1 Jajko
50 g Panierki panko
4 łyżka Masła
1 kg Marchewki
1 Jabłko
1 łyżka Słodzika
1 łyżka Soku z cytryny
2 kg Ziemniaków
2 łyżka Masła
2 łyżka Śmietany
2 łyżka Mleka
1 łyżka Soli
1 pęczek Koperku
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Obierz ziemniaki i pokrój w mniejsze kawałki.
Etap 2 /9
Włóż do misy Cook4me, zalej wodą tak, aby je przykryła, i posól.
Etap 3 /9
Gotuj pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 10 minut.
Etap 4 /9
Przygotuj surówkę. Marchew oraz jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj słodzik i sok z cytryny, wymieszaj.
Etap 5 /9
Kotlety rozbij tłuczkiem i dopraw przyprawą do mięsa.
Etap 6 /9
Przygotuj panierkę: jajko roztrzep w miseczce, a panko przesyp na płaski talerz. Panieruj kotlety, kolejno obtaczając w jajku i panko.
Etap 7 /9
Rozgrzej masło i smaż kotlety z obu stron do uzyskania złocistej, chrupiącej skórki.
Etap 8 /9
Ugotowane ziemniaki zblenduj i połącz z masłem, mlekiem oraz śmietaną, aż uzyskasz gładkie puree.
Etap 9 /9
Podawaj kotleta z puree posypanym koperkiem i surówką z marchewki.