Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Hummus ze szpinaku i mięty

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g ciecierzyca

  • 20 g liście młodego szpinaku

  • świeża mięta

  • 25 ml sok z cytryny

  • 3 łyżeczka pasta sezamowa

  • 15 ml oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka ziarna sezamu

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Opłucz czystą wodą liście młodego szpinaku. Oderwij listki mięty.

  • 20g liście młodego szpinaku
  • liść świeża mięta

Etap 2 /6

Do blendera dodaj ciecierzycę, liście młodego szpinaku, miętę, sok z cytryny, pastę sezamową, oliwę z oliwek i sól.

  • 250g ciecierzyca
  • 25ml sok z cytryny
  • 3łyżeczka pasta sezamowa
  • 15ml oliwa z oliwek
  • Sól

Etap 3 /6

Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.

Etap 4 /6

W razie potrzeby użyj mieszadła.

Etap 5 /6

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i włóż hummus do miski.

Etap 6 /6

Ozdób nasionami sezamu i świeżymi ziołami. Pozostaw do schłodzenia i podawaj.