Jagnięcina z leśnymi grzybami
- Całkowity czas 29 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.2 kg Łopatka jagnięca
3 szt. Cebula
300 g Marchewka
600 g Pieczarki (lub rydze, borowiki)
1 szt. Bouquet garni
3 szt. Czosnek
600 g Ziemniaki
3 łyżka Olej roślinny
Sól, pieprz
200 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
1.2kg Łopatka jagnięca 3szt. Cebula 300g Marchewka 600g Pieczarki (lub rydze, borowiki) 1szt. Bouquet garni 3szt. Czosnek 600g Ziemniaki 3łyżka Olej roślinny Sól, pieprz 200ml Woda
Etap 2 /8
Posiekaj drobno cebulę.
3szt. Cebula
Etap 3 /8
Usuń zarodek czosnku.
3szt. Czosnek
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
3łyżka Olej roślinny
Etap 5 /8
Przyrumień pokrojone w kostkę mięso (w razie potrzeby partiami). Wyjmij mięso. Podsmaż grzyby.
1.2kg Łopatka jagnięca 600g Pieczarki (lub rydze, borowiki)
Etap 6 /8
Dodaj wodę, mięso i pozostałe składniki. Na końcu dodaj ziemniaki. Przypraw.
1.2kg Łopatka jagnięca 3szt. Cebula 300g Marchewka 600g Pieczarki (lub rydze, borowiki) 1szt. Bouquet garni 600g Ziemniaki Sól, pieprz 200ml Woda
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Podawaj na ciepło.