Jagnięcina z leśnymi grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jagnięcina z leśnymi grzybami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1.2 kg Łopatka jagnięca

  • 3 szt. Cebula

  • 300 g Marchewka

  • 600 g Pieczarki (lub rydze, borowiki)

  • 1 szt. Bouquet garni

  • 3 szt. Czosnek

  • 600 g Ziemniaki

  • 3 łyżka Olej roślinny

  • Sól, pieprz

  • 200 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 1.2kg Łopatka jagnięca
  • 3szt. Cebula
  • 300g Marchewka
  • 600g Pieczarki (lub rydze, borowiki)
  • 1szt. Bouquet garni
  • 3szt. Czosnek
  • 600g Ziemniaki
  • 3łyżka Olej roślinny
  • Sól, pieprz
  • 200ml Woda

Etap 2 /8

Posiekaj drobno cebulę.

  • 3szt. Cebula

Etap 3 /8

Usuń zarodek czosnku.

  • 3szt. Czosnek

Etap 4 /8

Wlej olej do Cook4me.

  • 3łyżka Olej roślinny

Etap 5 /8

Przyrumień pokrojone w kostkę mięso (w razie potrzeby partiami). Wyjmij mięso. Podsmaż grzyby.

  • 1.2kg Łopatka jagnięca
  • 600g Pieczarki (lub rydze, borowiki)

Etap 6 /8

Dodaj wodę, mięso i pozostałe składniki. Na końcu dodaj ziemniaki. Przypraw.

  • 1.2kg Łopatka jagnięca
  • 3szt. Cebula
  • 300g Marchewka
  • 600g Pieczarki (lub rydze, borowiki)
  • 1szt. Bouquet garni
  • 600g Ziemniaki
  • Sól, pieprz
  • 200ml Woda

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Podawaj na ciepło.