Jagnięcina z orzeszkami piniowymi - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jagnięcina z orzeszkami piniowymi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Udziec jagnięcy

  • 0.5 szt. Cebula

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 100 ml Białe wino

  • 140 g Drobna kasza kuskus

  • 15 g Orzeszki piniowe

  • 4 szt. Świeża mięta

  • Sól i pieprz

  • 140 ml Woda

  • 10 g Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 300g Udziec jagnięcy
  • 0.5szt. Cebula
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 100ml Białe wino
  • 140g Drobna kasza kuskus
  • 15g Orzeszki piniowe
  • 4szt. Świeża mięta
  • Sól i pieprz
  • 140ml Woda
  • 10g Masło

Etap 2 /9

Posiekaj drobno cebulę.

  • 0.5szt. Cebula

Etap 3 /9

Drobno posiekaj miętę.

  • 4szt. Świeża mięta

Etap 4 /9

Do Cook4me wlej wodę, połowę porcji oleju, dodaj sól.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • 140ml Woda

Etap 5 /9

Wsyp kaszę kuskus i odłóż, by napęczniała.

  • 140g Drobna kasza kuskus

Etap 6 /9

W Cook4me podsmaż w oleju kawałki mięsa z każdej strony. Podsmaż cebulę i orzeszki piniowe.

  • 300g Udziec jagnięcy
  • 0.5szt. Cebula
  • 15g Orzeszki piniowe

Etap 7 /9

Dodaj białe wino, sól i pieprz.

  • 100ml Białe wino
  • Sól i pieprz

Etap 8 /9

Gotuj w Cook4me.

Etap 9 /9

Do kaszy kuskus dodaj masło. Podawaj z jagnięciną z dodatkiem mięty.

  • 4szt. Świeża mięta
  • 10g Masło