Jagnięcina z orzeszkami piniowymi
- Całkowity czas 28 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Udziec jagnięcy
0.5 szt. Cebula
2 łyżka Oliwa z oliwek
100 ml Białe wino
140 g Drobna kasza kuskus
15 g Orzeszki piniowe
4 szt. Świeża mięta
Sól i pieprz
140 ml Woda
10 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /9
Drobno posiekaj miętę.
Etap 4 /9
Do Cook4me wlej wodę, połowę porcji oleju, dodaj sól.
Etap 5 /9
Wsyp kaszę kuskus i odłóż, by napęczniała.
Etap 6 /9
W Cook4me podsmaż w oleju kawałki mięsa z każdej strony. Podsmaż cebulę i orzeszki piniowe.
Etap 7 /9
Dodaj białe wino, sól i pieprz.
Etap 8 /9
Gotuj w Cook4me.
Etap 9 /9
Do kaszy kuskus dodaj masło. Podawaj z jagnięciną z dodatkiem mięty.