Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 30 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Biała fasola

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 Cebula

  • 1 Biała część pora

  • 200 g Sznycle z indyka (2 sztuki)

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 50 cl Bulion drobiowy

  • 2 łyżeczka Chili w proszku (Tex Mex)

  • 1 łyżeczka Mielony kminek

  • 1 łyżka Masło orzechowe

  • Sól, pieprz

  • 15 g Pokruszone orzeszki ziemne (niesolone)

  • 1 łyżka Posiekana pietruszka

Akcesoria

  • Garnek
    Garnek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Namocz fasolę w misce z zimną wodą dzień wcześniej.

  • 200g Biała fasola

Etap 2 /6

Odcedź i przełóż do dużego garnka. Dodaj zimną wodę do trzech czwartych wysokości garnka. Nie dodawaj soli. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 50 minut (czas gotowania może się różnić w zależności od rodzaju białej fasoli, której używasz). Po ugotowaniu dopraw wodę solą i odstaw na 15 minut. Odcedź i przechowaj w lodówce.

  • 200g Biała fasola
  • Garnek

Etap 3 /6

Obierz i posiekaj czosnek oraz cebulę. Przekrój por wzdłuż na pół, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Odłóż na bok. Pokrój sznycle na małe paski. Rozgrzej połowę oliwy z oliwek w dużym garnku. Szybko obsmaż paski indyka, nie doprowadzając do ich nadmiernego wysuszenia. Przełóż na talerz.

  • 2goździk Czosnek
  • 1 Cebula
  • 1 Biała część pora
  • 200g Sznycle z indyka (2 sztuki)
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • Garnek

Etap 4 /6

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

Etap 5 /6

Do garnka, w którym smażyłeś mięso, dodaj pozostałą oliwę z oliwek, czosnek, cebulę i por. Dopraw solą. Gotuj na małym ogniu przez 4 minuty. Dodaj niewielką chochelkę bulionu drobiowego, aby ułatwić proces gotowania. Dodaj ugotowaną fasolę, paski indyka, chili, kmin i masło orzechowe. Wymieszaj, aby wszystkie składniki pokryły się przyprawami, a następnie dodaj resztę bulionu drobiowego. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i wstaw garnek bez przykrycia do piekarnika na 30 minut.

  • 200g Biała fasola
  • 2goździk Czosnek
  • 1 Cebula
  • 1 Biała część pora
  • 200g Sznycle z indyka (2 sztuki)
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 50cl Bulion drobiowy
  • 2łyżeczka Chili w proszku (Tex Mex)
  • 1łyżeczka Mielony kminek
  • 1łyżka Masło orzechowe
  • Sól, pieprz
  • Garnek

Etap 6 /6

Wyjmij z piekarnika i podawaj na talerze, a następnie posyp pokruszonymi orzeszkami ziemnymi i posiekaną pietruszką. Smacznego!

  • 15g Pokruszone orzeszki ziemne (niesolone)
  • 1łyżka Posiekana pietruszka

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
32 min.

Zupa z orzeszkami ziemnymi

ratings.NaN

Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Zupa z orzeszkami ziemnymi
Tefal
Tefal
25 min.

Krewetki z brokułem i orzeszkami ziemnymi

ratings.NaN

Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Krewetki z brokułem i orzeszkami ziemnymi
Tefal
Tefal
1 godz. 48 min.

Wyśmienite muffiny z orzeszkami ziemnymi, karmelem i czekoladą

ratings.NaN

Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Wyśmienite muffiny z orzeszkami ziemnymi, karmelem i czekoladą
Tefal
Tefal
22 min.

Gulasz z kurczaka z orzeszkami

ratings.NaN

Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Gulasz z kurczaka z orzeszkami
Tefal
Tefal
1 godz. 10 min.

Chilli z indykiem i batatami

ratings.NaN

Białe chilli z indyka z orzeszkami ziemnymi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Chilli z indykiem i batatami