Chilli z indykiem i batatami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chilli z indykiem i batatami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    55 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 450 g Kotlet z indyka

  • 100 g Cebula

  • 1 goździk Czosnek

  • 150 g Czerwona papryka

  • 1 Zielona papryka chili

  • 350 g Batat

  • 400 g Pomidory z puszki, obrane

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 łyżka Mieszanka przypraw do meksykańskiego chili

  • 0.5 łyżeczka Mielony kmin rzymski

  • 0.5 łyżeczka Suszone oregano

  • 200 g Sos pomidorowy

  • Sól, pieprz

  • 500 g Czerwona fasola kidney w puszce, opłukana i odsączona

  • Kolendra

Akcesoria

  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Zmiel indyka za pomocą elektrycznej maszynki do mielenia mięsa. Możesz także użyć noża i posiekać go na cienkie plasterki. Odstaw do miski. Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz czosnek. Opłucz i usuń nasiona z papryk i chili, a następnie je pokrój. Jeśli nie chcesz, aby chili było zbyt ostre, usuń nasiona. Obierz bataty i pokrój je na kostki. Pokrój pomidory na małe kawałki, zachowując ich sok, aby włączyć go do sosu.

  • 450g Kotlet z indyka
  • 100g Cebula
  • 1goździk Czosnek
  • 150g Czerwona papryka
  • 1 Zielona papryka chili
  • 350g Batat
  • 400g Pomidory z puszki, obrane

Etap 2 /7

Rozgrzej oliwę w rondlu na średnim ogniu. Dodaj indyka i podsmażaj przez około 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.

  • 450g Kotlet z indyka
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /7

Dodaj cebulę i smaż przez 3 minuty. Dodaj paprykę, zielone chili i czosnek. Jeśli chili jest zbyt gęste, dodaj trochę wody. Smaż przez kolejne 2 minuty.

  • 100g Cebula
  • 1goździk Czosnek
  • 150g Czerwona papryka
  • 1 Zielona papryka chili

Etap 4 /7

Dodaj bataty, mieszankę przypraw, kmin, oregano i sos pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem, a następnie doprowadź do wrzenia.

  • 350g Batat
  • 2łyżka Mieszanka przypraw do meksykańskiego chili
  • 0.5łyżeczka Mielony kmin rzymski
  • 0.5łyżeczka Suszone oregano
  • 200g Sos pomidorowy
  • Sól, pieprz

Etap 5 /7

Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez około 35 minut, od czasu do czasu mieszając.

Etap 6 /7

Dodaj czerwoną fasolę i gotuj przez kolejne 10 minut.

  • 500g Czerwona fasola kidney w puszce, opłukana i odsączona

Etap 7 /7

Podawaj na gorąco z odrobiną kolendry.

  • Kolendra

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
11 min.

Indyk w chilli

Review 5 stars (average)

2 Recenzje

Chilli z indykiem i batatami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Indyk w chilli
Tefal
Tefal
37 min.

Roladki z indykiem i marchewką

ratings.NaN

Chilli z indykiem i batatami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Roladki z indykiem i marchewką
dpotrzebka
25 min.

Kaszotto z indykiem, porem i pieczarkami

ratings.4.7

7 Recenzje

Chilli z indykiem i batatami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Kaszotto z indykiem, porem i pieczarkami
Tefal
Tefal
20 min.

Dorsz z papają i batatami

ratings.NaN

Chilli z indykiem i batatami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Dorsz z papają i batatami
Tefal
Tefal
40 min.

Curry z jagnięciną i batatami

ratings.4.5

2 Recenzje

Chilli z indykiem i batatami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Curry z jagnięciną i batatami