Kakaowe babeczki po francusku
Tefal
Przepis według Tefal

Kakaowe babeczki po francusku

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

2 porcje

  • 6 Jajko

  • 320 g Lekko solone masło

  • 320 g Cukier

  • 260 g Mąka

  • 60 g Kakao

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Masło włóż do nieprzywierającej formy, a następnie włóż ją do Cake Factory.

  • 320g Lekko solone masło

Etap 2 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 3 /7

W tym czasie oddziel białka od żółtek, a następnie podziel cukier na 2 równe objętości.

  • 6 Jajko
  • 320g Cukier

Etap 4 /7

W misie ubij żółtka z jedną połową cukru. Dodawaj stopniowo roztopione masło, ciągle ubijając. Następnie dodaj mąkę i kakao w proszku, mieszając drewnianą łyżką.

  • 6 Jajko
  • 320g Lekko solone masło
  • 320g Cukier
  • 260g Mąka
  • 60g Kakao

Etap 5 /7

Ubij białka na pianę. Kiedy będą już sztywne, dodaj resztę cukru i ubijaj przez kolejne 30 sekund.

  • 6 Jajko
  • 320g Cukier

Etap 6 /7

Do pierwszej masy dodaj stopniowo białka, po 1/3 za każdym razem. Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.

  • 6 Jajko
  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 7 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremek. Gotowe! Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje