Kalafior po indyjsku
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 łyżka Sok z cytryny
2 łyżka Mąka kukurydziana
2 łyżka Przyprawy (kmin, kurkuma, garam masala)
600 g Kalafior
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 Czerwona cebula
2 Czosnek
2 łyżka Przecier pomidorowy
300 ml Bulion warzywny
150 ml Sos pomidorowy
150 ml Mleczko kokosowe
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Pokrój cebule.
Etap 3 /8
Wymieszaj sok z cytryny, mąkę kukurydzianą, połowę przypraw i szczyptę soli tworząc marynatę.
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
Etap 5 /8
Zrumień kalafiora przez 10 minut. Zalej pikantną marynatą i podsmażaj przez 10 minut. Wyjmij z garnka i odłóż na bok.
Etap 6 /8
Usmaż cebulę i czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i resztę przypraw i wymieszaj. Wlej sos pomidorowy i bulion.
Etap 7 /8
Kalafiora włóż z powrotem do Cook4me i gotuj przez 15 minut. Skrop mlekiem kokosowym.
Etap 8 /8
Podawaj.