Kalafior po indyjsku
Tefal
Przepis według Tefal

Kalafior po indyjsku

Review 2 stars (average)

2/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 łyżka Sok z cytryny

  • 2 łyżka Mąka kukurydziana

  • 2 łyżka Przyprawy (kmin, kurkuma, garam masala)

  • 600 g Kalafior

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 Czerwona cebula

  • 2 Czosnek

  • 2 łyżka Przecier pomidorowy

  • 300 ml Bulion warzywny

  • 150 ml Sos pomidorowy

  • 150 ml Mleczko kokosowe

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Pokrój cebule.

Etap 3 /8

Wymieszaj sok z cytryny, mąkę kukurydzianą, połowę przypraw i szczyptę soli tworząc marynatę.

Etap 4 /8

Wlej olej do Cook4me.

Etap 5 /8

Zrumień kalafiora przez 10 minut. Zalej pikantną marynatą i podsmażaj przez 10 minut. Wyjmij z garnka i odłóż na bok.

Etap 6 /8

Usmaż cebulę i czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i resztę przypraw i wymieszaj. Wlej sos pomidorowy i bulion.

Etap 7 /8

Kalafiora włóż z powrotem do Cook4me i gotuj przez 15 minut. Skrop mlekiem kokosowym.

Etap 8 /8

Podawaj.