Kalafior po indyjsku
- Całkowity czas 12 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
250 g Kalafior
0.5 łyżka Olej arachidowy
20 g Orzechy nerkowca
0.5 łyżka Pasta curry
1 łyżeczka Curry Madras w proszku
200 g Pomidory
40 ml Bulion drobiowy
0.5 łyżka Kolendra
0.5 szt. Cebula
1.5 łyżka Krem kokosowy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Posiekaj cebulę.
0.5szt. Cebula
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4Me.
0.5łyżka Olej arachidowy
Etap 4 /7
Smaż cebulę, pastę curry i curry w proszku przez 2 minuty. Dodaj kalafiora. Dokładnie wymieszaj.
250g Kalafior 0.5łyżka Pasta curry 1łyżeczka Curry Madras w proszku 0.5szt. Cebula
Etap 5 /7
Dodaj pomidory, bulion i krem kokosowy. Wymieszaj.
200g Pomidory 40ml Bulion drobiowy 1.5łyżka Krem kokosowy
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Kalafior powinien pozostać chrupiący. Posyp orzechami nerkowca i kolendrą. Podawaj.
20g Orzechy nerkowca 0.5łyżka Kolendra