Kalafior po indyjsku
Tefal
Przepis według Tefal

Kalafior po indyjsku

Review 4 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g Kalafior

  • 0.5 łyżka Olej arachidowy

  • 20 g Orzechy nerkowca

  • 0.5 łyżka Pasta curry

  • 1 łyżeczka Curry Madras w proszku

  • 200 g Pomidory

  • 40 ml Bulion drobiowy

  • 0.5 łyżka Kolendra

  • 0.5 szt. Cebula

  • 1.5 łyżka Krem kokosowy

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Posiekaj cebulę.

  • 0.5szt. Cebula

Etap 3 /7

Wlej olej do Cook4Me.

  • 0.5łyżka Olej arachidowy

Etap 4 /7

Smaż cebulę, pastę curry i curry w proszku przez 2 minuty. Dodaj kalafiora. Dokładnie wymieszaj.

  • 250g Kalafior
  • 0.5łyżka Pasta curry
  • 1łyżeczka Curry Madras w proszku
  • 0.5szt. Cebula

Etap 5 /7

Dodaj pomidory, bulion i krem kokosowy. Wymieszaj.

  • 200g Pomidory
  • 40ml Bulion drobiowy
  • 1.5łyżka Krem kokosowy

Etap 6 /7

Gotuj składniki.

Etap 7 /7

Kalafior powinien pozostać chrupiący. Posyp orzechami nerkowca i kolendrą. Podawaj.

  • 20g Orzechy nerkowca
  • 0.5łyżka Kolendra