Kaszotto z indykiem, porem i pieczarkami - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według dpotrzebka

Kaszotto z indykiem, porem i pieczarkami

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g kaszy gryczanej

  • 400 g pieczarek

  • 350 g fileta z piersi indyka

  • 1 por

  • 1 szalotka

  • 100 g masła klarowanego

  • 500 ml bulionu

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 1 szczypta chili

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przygotuj składniki: pokrój indyka w drobną kostkę, pora i szalotkę w półplastry. Pieczarki pokrój w plasterki.

  • 400g pieczarek
  • 350g fileta z piersi indyka
  • 1 por
  • 1 szalotka

Etap 2 /3

Rozpuść połowę masła i podsmaż kaszę, pora i szalotkę przez ok. 2 minuty. Dorzuć pieczarki, indyka, resztę masła, sól, pieprz i chili. Smaż jeszcze 3 minuty, co chwilę mieszając.

  • 200g kaszy gryczanej
  • 400g pieczarek
  • 350g fileta z piersi indyka
  • 1 por
  • 1 szalotka
  • 100g masła klarowanego
  • 1łyżeczka soli
  • 1łyżeczka pieprzu
  • 1szczypta chili

Etap 3 /3

Zalej składniki bulionem, wymieszaj i gotuj pod ciśnieniem.

  • 500ml bulionu