Kiełbasa z grilla
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
4 g Miód
2 łyżka musztarda dijon
2 łyżka Musztarda ziarnista
4 gałązka Tymianek
Sól, pieprz
1.4 kg Kiełbasa z Tuluzy w jednym kawałku
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Wymieszaj miód, musztardę, tymianek, szczyptę soli i pieprzu.
Etap 2 /3
Wygnij kiełbasę do tyłu, a następnie włóż dwa szpikulce, aby ją unieruchomić. Posmaruj sosem musztardowym.
Etap 3 /3
Włóż tacę grillową do urządzenia. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Włóż kiełbasę do miski i piecz przez 10 minut. Obróć w połowie pieczenia. Wersja mechaniczna 2 w 1: Nagrzewaj urządzenie przez 15 minut w temperaturze 200°C, a następnie włóż kiełbasę do miski. Gotuj przez 10 minut. W połowie gotowania obróć kotlety.