Kiełbasa z grilla
Tefal
Przepis według Tefal

Kiełbasa z grilla

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 4 g Miód

  • 2 łyżka musztarda dijon

  • 2 łyżka Musztarda ziarnista

  • 4 gałązka Tymianek

  • Sól, pieprz

  • 1.4 kg Kiełbasa z Tuluzy w jednym kawałku

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Wymieszaj miód, musztardę, tymianek, szczyptę soli i pieprzu.

  • 4g Miód
  • 2łyżka musztarda dijon
  • 2łyżka Musztarda ziarnista
  • 4gałązka Tymianek
  • Sól, pieprz

Etap 2 /3

Wygnij kiełbasę do tyłu, a następnie włóż dwa szpikulce, aby ją unieruchomić. Posmaruj sosem musztardowym.

  • 1.4kg Kiełbasa z Tuluzy w jednym kawałku

Etap 3 /3

Włóż tacę grillową do urządzenia. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Włóż kiełbasę do miski i piecz przez 10 minut. Obróć w połowie pieczenia. Wersja mechaniczna 2 w 1: Nagrzewaj urządzenie przez 15 minut w temperaturze 200°C, a następnie włóż kiełbasę do miski. Gotuj przez 10 minut. W połowie gotowania obróć kotlety.