Kieszonki z czekoladą i orzechami laskowymi
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
900 g Ciasto kruche
36 Pasta czekoladowo-orzechowa (540 g)
72 orzechy laskowe
3 Białka
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Na lekko oprószonym mąką blacie roboczym rozwałkuj kruche ciasto, następnie wytnij 12 krążków o średnicy 6 cm, następnie 12 krążków o średnicy 6,5 cm.
Etap 2 /4
Umieść krążki 6,5 cm w formach na kruche babeczki i dociśnij. Wypełnij każdy krążek łyżeczką pasty do smarowania i włóż 2 orzechy laskowe. Krawędź każdego krążka posmaruj białkiem za pomocą małego pędzelka. Na wierzchu połóż krążki z ciasta o średnicy 6 cm. Naciskaj widelcem dookoła krawędzi, aby uszczelnić krawędzie małych tart. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 3 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 4 /4
Odstaw na chwilę do ostygnięcia, lecz spożywaj, gdy babeczki są jeszcze ciepłe.