Kieszonki z czekoladą i orzechami laskowymi
Tefal
Przepis według Tefal

Kieszonki z czekoladą i orzechami laskowymi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

3 porcje

  • 900 g Ciasto kruche

  • 36 Pasta czekoladowo-orzechowa (540 g)

  • 72 orzechy laskowe

  • 3 Białka

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Na lekko oprószonym mąką blacie roboczym rozwałkuj kruche ciasto, następnie wytnij 12 krążków o średnicy 6 cm, następnie 12 krążków o średnicy 6,5 cm.

  • 900g Ciasto kruche

Etap 2 /4

Umieść krążki 6,5 cm w formach na kruche babeczki i dociśnij. Wypełnij każdy krążek łyżeczką pasty do smarowania i włóż 2 orzechy laskowe. Krawędź każdego krążka posmaruj białkiem za pomocą małego pędzelka. Na wierzchu połóż krążki z ciasta o średnicy 6 cm. Naciskaj widelcem dookoła krawędzi, aby uszczelnić krawędzie małych tart. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 36 Pasta czekoladowo-orzechowa (540 g)
  • 72 orzechy laskowe
  • 3 Białka

Etap 3 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 4 /4

Odstaw na chwilę do ostygnięcia, lecz spożywaj, gdy babeczki są jeszcze ciepłe.