Klopsiki w sosie pomidorowym
- Całkowity czas 25 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 szt. Pulpety mięsne
0.5 szt. Czerwona cebula
250 g Pomidory
1 łyżka Nasiona granatu
1 łyżeczka Ocet jabłkowy
1 łyżeczka Cukier trzcinowy
1 łyżka Musztarda angielska
0.5 łyżeczka Mieszanka przypraw
1 łyżka Olej
1 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Umyj i drobno pokrój pomidory.
250g Pomidory
Etap 3 /8
Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę.
0.5szt. Czerwona cebula
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4Me.
1łyżka Olej
Etap 5 /8
Podsmaż pulpety, w razie potrzeby w kilku partiach. Włóż je po jednej stronie koszyka do gotowania na parze. Dodaj cebulę i gotuj przez 5 minut.
10szt. Pulpety mięsne 0.5szt. Czerwona cebula 1łyżka Olej
Etap 6 /8
Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj. Połóż koszyk do gotowania na parze z pulpetami mięsnymi na górze.
10szt. Pulpety mięsne 0.5szt. Czerwona cebula 250g Pomidory 1łyżka Nasiona granatu 1łyżeczka Ocet jabłkowy 1łyżeczka Cukier trzcinowy 1łyżka Musztarda angielska 0.5łyżeczka Mieszanka przypraw 1szczypta Sól, pieprz
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Włóż kulki mięsne do sosu. Podawaj.