Koktajl z żurawiną, cytryną i imbirem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
6 unit świeże lub mrożone jagody żurawiny
4 unit kostki lodu
25 cl ginger ale (lub tonik)
5 g korzeń imbiru
0.5 cytryna
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Usuń skórkę i albedo z połówki cytryny, a następnie wyjmij miąższ. Obierz imbir i pokrój na małe kawałki.
Etap 2 /5
Włóż żurawinę, imbir i cytrynę do blendera.
Etap 3 /5
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 30 sekund. Uruchom program.
Etap 4 /5
Dodaj kostki lodu i ginger ale, ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go.
Etap 5 /5
Przelej do szklanek i natychmiast podawaj.