Kompot francuski z rabarbaru - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kompot francuski z rabarbaru

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Rabarbar

  • 50 g Truskawki

  • 20 g Cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 300g Rabarbar
  • 50g Truskawki
  • 20g Cukier

Etap 2 /5

Umieść rabarbar w koszyku do gotowania na parze, do misy wlej 200 ml i umieść w niej koszyk.

  • 300g Rabarbar

Etap 3 /5

Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 4 /5

Przełóż rabarbar do miski, utrzyj z cukrem. Odstaw do schłodzenia w lodówce. Przed podaniem udekoruj truskawkami lub truskawkowymi cukierkami.

  • 50g Truskawki
  • 20g Cukier

Etap 5 /5

Bon appétit!