Kotlety po szwajcarsku keto z batatami i marchewką
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 30 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 osób
- 2 Filety z kurczaka 
- 50 g Szynki 
- 100 g Sera żółtego 
- 50 g Masła 
- 1 Batat 
- 1 łyżka Oliwy 
- 1 łyżeczka Przyprawy do ziemniaków 
- 2 Marchewki 
- Pół jabłka 
- 2 łyżka Jogurtu naturalnego 
- 1 łyżka Erytrytolu 
- Soli 
- Pieprzu 
Akcesoria
- Extra Crisp 
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wykonaj surówkę z marchewki. Marchew obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Jabłko zetrzyj na grubych oczkach. Połącz z erytrytolem oraz jogurtem naturalnym.
Etap 3 /4
Batat obierz i pokrój w słupki jak frytki. Wymieszaj z oliwą oraz przyprawami. Upiecz w Cook4me z pomocą nakładki Extra Crisp przez 30 minut.
Etap 4 /4
Filety z kurczaka umyj i oczyść. Rozbij na cienko oraz dopraw solą i pieprzem. Na środek wyłóż szynkę, ser oraz masło. Zawiń kotleta jak roladkę i smaż w Cook4me z każdej strony do zarumienienia.

