Krem paprykowy z serem feta
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 czerwona papryka
100 g feta
120 g jogurt grecki
2 goździk czosnek
1 łyżeczka świeży koperek
1 łyżka orzeszki piniowe
1 łyżka oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Nagrzej piekarnik do 220°C. Połóż całe papryki na papierze do pieczenia i piecz przez 30 minut. Obróć w połowie pieczenia.
Etap 2 /4
Wyjmij papryki z piekarnika i włóż do woreczka do zamrażania. Przed obraniem i usunięciem nasion pozostaw do ostygnięcia.
Etap 3 /4
Do blendera włóż papryki, ser feta, jogurt, czosnek i koper. Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.
Etap 4 /4
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę, ozdób i włóż wszystko do miski. Przypraw do smaku, ozdób orzeszkami piniowymi i spryskaj oliwą z oliwek.