Krem paprykowy z serem feta
Tefal
Przepis według Tefal

Krem paprykowy z serem feta

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 czerwona papryka

  • 100 g feta

  • 120 g jogurt grecki

  • 2 goździk czosnek

  • 1 łyżeczka świeży koperek

  • 1 łyżka orzeszki piniowe

  • 1 łyżka oliwa z oliwek

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Nagrzej piekarnik do 220°C. Połóż całe papryki na papierze do pieczenia i piecz przez 30 minut. Obróć w połowie pieczenia.

  • 2 czerwona papryka

Etap 2 /4

Wyjmij papryki z piekarnika i włóż do woreczka do zamrażania. Przed obraniem i usunięciem nasion pozostaw do ostygnięcia.

Etap 3 /4

Do blendera włóż papryki, ser feta, jogurt, czosnek i koper. Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.

  • 100g feta
  • 120g jogurt grecki
  • 2goździk czosnek
  • 1łyżeczka świeży koperek

Etap 4 /4

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę, ozdób i włóż wszystko do miski. Przypraw do smaku, ozdób orzeszkami piniowymi i spryskaj oliwą z oliwek.

  • 1łyżka orzeszki piniowe
  • 1łyżka oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz