Krem pomidorowo-paprykowy z mozzarellą i groszkiem ptysiowym od Łysego
Przepis według Zbijar

Krem pomidorowo-paprykowy z mozzarellą i groszkiem ptysiowym od Łysego

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Papryka czerwona

  • 10 Pomidorów koktajlowych

  • 2 Pomidory średniej wielkości

  • 1 łyżka Oleju

  • 1 Puszka pomidorów bez skórki 400g

  • 1 Cebula

  • 1 Ząbek czosnku

  • 2 łyżka Jogurtu naturalnego

  • 10 Kulek mozzarelli mini

  • 2 Garści groszku ptysiowego

  • Sól i pieprz do smaku

  • Oregano

  • 300 ml Bulionu drobiowego

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotowanie: paprykę, pomidory i pomidory koktajlowe pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do misy, pokropić olejem, użyć pokrywy Extra Crisp, tryb ręczny 200 stopni - 5 minut. Po podsmażeniu wyciągnąć.

  • 1 Papryka czerwona
  • 10 Pomidorów koktajlowych
  • 2 Pomidory średniej wielkości
  • 1łyżka Oleju
  • Extra Crisp

Etap 2 /5

Wrzucić do misy pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażać 3 minuty.

  • 1łyżka Oleju
  • 1 Cebula
  • 1 Ząbek czosnku

Etap 3 /5

Dodać pomidory z puszki i podsmażać 3 minuty.

  • 1 Puszka pomidorów bez skórki 400g

Etap 4 /5

Dodać bulion i podsmażone wcześniej pomidory i paprykę. Gotowanie pod ciśnieniem.

  • Sól i pieprz do smaku
  • szczypta Oregano
  • 300ml Bulionu drobiowego

Etap 5 /5

Po zakończeniu zblendować, dodać łyżkę jogurtu na porcję, 5 kulek mozzarelli mini i garść groszku ptysiowego.

  • 2łyżka Jogurtu naturalnego
  • 10 Kulek mozzarelli mini
  • 2 Garści groszku ptysiowego