Krem pomidorowo-paprykowy z mozzarellą i groszkiem ptysiowym od Łysego
- Całkowity czas 27 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Papryka czerwona
10 Pomidorów koktajlowych
2 Pomidory średniej wielkości
1 łyżka Oleju
1 Puszka pomidorów bez skórki 400g
1 Cebula
1 Ząbek czosnku
2 łyżka Jogurtu naturalnego
10 Kulek mozzarelli mini
2 Garści groszku ptysiowego
Sól i pieprz do smaku
Oregano
300 ml Bulionu drobiowego
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotowanie: paprykę, pomidory i pomidory koktajlowe pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do misy, pokropić olejem, użyć pokrywy Extra Crisp, tryb ręczny 200 stopni - 5 minut. Po podsmażeniu wyciągnąć.
Etap 2 /5
Wrzucić do misy pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażać 3 minuty.
Etap 3 /5
Dodać pomidory z puszki i podsmażać 3 minuty.
Etap 4 /5
Dodać bulion i podsmażone wcześniej pomidory i paprykę. Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Po zakończeniu zblendować, dodać łyżkę jogurtu na porcję, 5 kulek mozzarelli mini i garść groszku ptysiowego.