- przepisy | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Creamy asparagus soup

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

2 osób

  • 17.5 cl Bulion drobiowy

  • 100 g Gotowane zielone szparagi

  • 0.5 goździk Czosnek

  • Sól

  • Trybula

  • 1 szczypta Pieprz różowy

  • 1 łyżka Śmietanka 18%

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 17.5cl Bulion drobiowy
  • 100g Gotowane zielone szparagi
  • 0.5goździk Czosnek
  • Sól
  • gałązka Trybula
  • 1szczypta Pieprz różowy
  • 1łyżka Śmietanka 18%

Etap 2 /5

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od bulionu. Zachowaj trochę szparagów, trybuli, różowego pieprzu i śmietany do dekoracji.

  • 17.5cl Bulion drobiowy
  • 100g Gotowane zielone szparagi
  • 0.5goździk Czosnek
  • Sól

Etap 3 /5

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 4 /5

Chłodź przez 4 godziny.

Etap 5 /5

Tuż przed podaniem udekoruj kawałkami szparagów, trybulą, kruszonym różowym pieprzem i śmietaną.

  • 100g Gotowane zielone szparagi
  • gałązka Trybula
  • 1szczypta Pieprz różowy
  • 1łyżka Śmietanka 18%

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
20 min.

Zupa ze szparagami i mascarpone

Review 5 stars (average)

5 Recenzje

- przepisy | Tefal
Zupa ze szparagami i mascarpone