Krewetki King z pesto z karczocha
- Całkowity czas 17 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
12 szt. Krewetki królewskie
120 g Serca karczocha
20 szt. Liście świeżej bazylii
3 szt. Liście szałwii
10 g Tarty parmezan
30 g Prażone orzeszki pini
1 łyżka Sok z cytryny
50 ml Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Zmiksuj bazylię, szałwię, parmezan, orzechy pinii, sok z cytryny, olej, sól i pieprz w robocie kuchennym. Nie wyjmuj masy.
20szt. Liście świeżej bazylii 3szt. Liście szałwii 10g Tarty parmezan 30g Prażone orzeszki pini 1łyżka Sok z cytryny 50ml Oliwa z oliwek Sól i pieprz
Etap 3 /6
Wlej trochę oleju do Cook4Me i podgrzej. Gotuj krewetki King, w kilku partiach, jeśli to konieczne. Wyjmij je.
12szt. Krewetki królewskie 50ml Oliwa z oliwek
Etap 4 /6
Wlej 200 ml wody do Cook4Me. Włóż koszyk do gotowania na parze z sercami karczocha do Cook4Me. Dopraw solą i pieprzem.
120g Serca karczocha Sól i pieprz
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Zmiksuj serca karczochów z masą w robocie kuchennym. Podawaj na zimno z krewetkami King.