Exotic fruit crumble
- Całkowity czas 58 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 33 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
2 Jabłko
400 Owoce egzotyczne
15 g Masło
20 g Cukier
Kruszonka:
120 g Mąka
115 g Masło
80 g Brązowy cukier
100 g Orzech kokosowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż masło do nieprzywierającej foremki, a następnie umieść je w Cake Factory. Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 2 /5
Obracając patelnię, rozsmaruj na dnie roztopione masło, a następnie posyp cukrem.
Etap 3 /5
Jabłka obierz, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, następnie pokrój na kawałki, rozprowadzając je po patelni. Obierz i pokrój egzotyczne owoce w duże kawałki i połóż je na jabłkach.
Etap 4 /5
Opuszkami palców rozetrzyj składniki kruszonki w misce, aż będą przypominały grubą bułkę tartą. Rozłóż tę mieszankę na wierzchu owoców, tworząc duże grudki. Umieść foremkę w Cake Factory.
Etap 5 /5
Uruchom program na określony czas. Wyjmij z foremek i delektuj się! Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.