Kukurydza po meksykańsku - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kukurydza po meksykańsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 Kolby kukurydzy pakowane próżniowo

  • 2 łyżka Olej rzepakowy

  • Sól, pieprz

  • 4 Limonka

  • 60 g Majonez

  • 60 g Zakwaszona śmietana

  • 2 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 2 łyżeczka Cebula w proszku

  • 15 g Kolendra

  • 150 g Pokruszony ser feta

  • Wędzona papryka

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Włóż płytę grillową do urządzenia i wybierz tryb GRILL, a następnie nagrzewaj urządzenie przez 10 minut w temperaturze 200°C.

  • Grill

Etap 2 /7

Posmaruj kolby kukurydzy olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem.

Etap 3 /7

Po rozgrzaniu urządzenia włóż kolby do miski do gotowania, ustaw program GRILL i piecz przez 6 minut w temperaturze 200°C.

  • Grill

Etap 4 /7

Wyciśnij sok z cytryny do miski i wymieszaj z majonezem, kwaśną śmietaną, czosnkiem i cebulą w proszku.

Etap 5 /7

Po 6 minutach obróć kolby i piecz jeszcze przez 6 minut.

  • Grill

Etap 6 /7

Po zakończeniu programu wyjmij kolby – uważaj, żeby się nie poparzyć – i posmaruj je sosem.

Etap 7 /7

Połóż je na talerzu i posyp kolendrą, pokruszonym serem feta i wędzoną papryką.