Kulki mięsne w sosie estragonowym
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Kulki mięsne
1 łyżka Olej
1 łyżka Estragon
100 ml Bulion wołowy
0.25 szt. Słodka cebula
1 porcje Kawałek masła
1 łyżeczka Mąka
50 ml Śmietanka
2 szt. Cytryna
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4Me.
Etap 4 /7
Podsmaż kulki mięsne. Wyjmij z Cook4Me. Rozpuść masło. Dodaj cebulę. Podsmażaj delikatnie przez kilka minut. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Etap 5 /7
Wlej bulion i dodaj śmietany. Dokładnie wymieszaj. Dopraw lekko do smaku. Włóż kulki mięsne z powrotem do Cook4Me z cytryną. Dobrze przykryj.
Etap 6 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Dodaj estragon. Podawaj.