Kulki mięsne w sosie estragonowym - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kulki mięsne w sosie estragonowym

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Kulki mięsne

  • 1 łyżka Olej

  • 1 łyżka Estragon

  • 100 ml Bulion wołowy

  • 0.25 szt. Słodka cebula

  • 1 porcje Kawałek masła

  • 1 łyżeczka Mąka

  • 50 ml Śmietanka

  • 2 szt. Cytryna

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 300g Kulki mięsne
  • 1łyżka Olej
  • 1łyżka Estragon
  • 100ml Bulion wołowy
  • 0.25szt. Słodka cebula
  • 1porcje Kawałek masła
  • 1łyżeczka Mąka
  • 50ml Śmietanka
  • 2szt. Cytryna
  • Sól, pieprz

Etap 2 /7

Posiekaj drobno cebulę.

  • 0.25szt. Słodka cebula

Etap 3 /7

Wlej olej do Cook4Me.

  • 1łyżka Olej

Etap 4 /7

Podsmaż kulki mięsne. Wyjmij z Cook4Me. Rozpuść masło. Dodaj cebulę. Podsmażaj delikatnie przez kilka minut. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.

  • 300g Kulki mięsne
  • 0.25szt. Słodka cebula
  • 1porcje Kawałek masła
  • 1łyżeczka Mąka

Etap 5 /7

Wlej bulion i dodaj śmietany. Dokładnie wymieszaj. Dopraw lekko do smaku. Włóż kulki mięsne z powrotem do Cook4Me z cytryną. Dobrze przykryj.

  • 100ml Bulion wołowy
  • 50ml Śmietanka
  • 2szt. Cytryna
  • Sól, pieprz

Etap 6 /7

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 7 /7

Dodaj estragon. Podawaj.

  • 1łyżka Estragon