Kurczak Teriyaki
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak Teriyaki

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 700 g Kurczak

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 Papryka

  • 2 c Mrożona fasola

  • 16 Grzyby shiitake

  • 1 Pędy bambusa

  • 0.5 c Sos Teriyaki

  • 0.5 c Bulion warzywny

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 700g Kurczak
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1 Papryka
  • 2c Mrożona fasola
  • 16 Grzyby shiitake
  • 1 Pędy bambusa
  • 0.5c Sos Teriyaki
  • 0.5c Bulion warzywny

Etap 2 /6

Przygotuj urządzenie i dodaj olej.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Dodaj kurczaka i przyrumień go przez 5 min. Dodaj warzywa. Gotuj przez 2 min.

  • 700g Kurczak
  • 1 Papryka
  • 2c Mrożona fasola
  • 16 Grzyby shiitake
  • 1 Pędy bambusa

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj.

  • 0.5c Sos Teriyaki
  • 0.5c Bulion warzywny

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Podawaj z ryżem jaśminowym.