Kurczak po baskijsku
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 13 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 4 szt. Udka z kurczaka 
- 2 łyżka Oliwa z oliwek 
- 500 g Kolorowe papryki 
- 200 g Przecier pomidorowy 
- 100 ml Białe wino 
- 50 ml Woda 
- 0.5 szt. Cebula 
- 2 szt. Czosnek 
- 2 łyżka Mąka 
- Sól, pieprz 
- 1 szczypta Papryka z Espelette 
- 2 Wędzona papryka 
- 12 g Skrobia kukurydziana 
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Posiekaj papryki: czerwone, zielone i żółte.
Etap 3 /9
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 4 /9
Ponacinaj górne części ud przy kościach. Delikatnie obtocz kawałki kurczaka w mące. Wlej olej do Cook4Me.
Etap 5 /9
Zrumień kawałki kurczaka. Wyjmij z Cook4Me. Dodaj cebulę, a następnie wino. Wymieszaj.
Etap 6 /9
Dodaj pozostałe składniki. Włóż kawałki kurczaka z powrotem do Cook4Me.
Etap 7 /9
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 8 /9
Dodaj skrobię kukurydzianą. Wymieszaj.
Etap 9 /9
Podawaj.

